MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Rekognoscering af ruten

Arbejdsgruppen foretog fra 1. til 3. marts en rekognoscering af ruten, som holdet skal marchere ad, og har med utrolig støtte fra den tyske hær fået skabt mulighed for indkvartering og forplejning på tyske kaserner langs ruten i Tyskland.

I Holland vil holdet også blive indkvarteret på enten kaserner eller flyvestationer. I Danmark vil indkvartering ske på Holmen, flyvestation Skalstrup og ved Hærhjemmeværnsdistrikt Vestsjælland i Slagelse.

Ruten som holdet skal gå ad er følgende:

  • I Danmark: København – Skalstrup – Slagelse – Korsør. Transport til Kiel med et af søværnets skibe.
  • I Tyskland: Kiel – Rendsburg – Hohenlockstedt (lige uden for Itzehoe) – Lamstedt – Bremerhaven – Oldenburg – Werlte – Lingen.
  • I Holland: Airbase Twenthe – Zupten – Arnhem – Nijmegen.

Der er følgende hviledage på ruten:

  • dag 3 er en ½ hvildag om bord på skib fra Korsør til Kiel
  • dag 9 er hvile- og vedligeholdelsesdag i Oldenburg, Tyskland
  • dag 13 er hvile- og vedligeholdelsesdag på Airbase Twenthe, Holland

Sammenlagt har ruten vist sig at være på 654 km, idet rekognosceringen i Tyskland og Holland har vist, at veje er blevet eller ved at blive lagt om, ligesom det har vist sig nødvendigt at planlægge for to færgeoverfarter i forbindelse med at holdet skal krydse floden Elben ved Bremerhaven og floden Wesser ved Glückstadt.

Comments are closed.