MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Itzehoe – Lamstedt

Fra morgenstunden måtte en af hollænderne sendes til lægen, med en mistanke om blodforgiftning i den ene fod.

Dagens tur startede kl. 05.00 med en tur gennem en naturpark over Kremper Heide.

Vejret var hverken eller, for det ville ikke starte med at regne rigtigt, men det ville heller ikke holde op med at dryppe.

Første rasten lå ved færgeoverfarten mellem Glückstadt og Wischhafen. Under den 25 minutter lange overfart kunne holdet komme ned i salonen, for at nyde en varm forfriskning.

no images were found

Efter overfarten måtte en af vores hollandske venner desværre hjælpes fra borde, med en achillescene som var hård som stål, hvilket gjorde at han måtte udgå af holdet.

Andenrasten var en velkendt lokalitet, da det var det samme alderdomshjem som i 2002. Beboerne var sikkert også de samme, for bestyreren kunne straks kende os igen. Her fejrede vi med en øl (spiritusforbudet blev midlertidigt ophævet), at vi nu sammenlagt har tilbagelagt 250 af de i alt 650 km som turen er planlagt til.

På andenrasten modtog vi også den første hollænder tilbage fra lægen, med besked på at det kun var en overfladeinfektion, som med den rette behandling ikke ville forhindre hans deltagelse i marchen, hvilket han var rigtigt glad for at høre.

I Lamstedt blev vi indkvarteret i et sportscenter, som ud over vores hal bestod af et tilstødende badeland/svømmehal. Denne facilitet blev flittigt benyttet og man kunne i eftermiddagens løb observere Oberleutnanten med flere mishandle de stakkels badedyr for øjnene af de små børn.

no images were found

Le Chef stod igen for aftenens forplejning, som denne gang bestod af glaseret skinke med nye kartofler, hvid sovs og den obligatoriske paste og friske salat.

no images were found

I den lille cafe tilsluttet svømmehallen var der gjort klar til bryllup dagen efter, og deres lukketid var kl. 18.00, men efter at indehaveren havde kastet et kort blik på holdet, så han hurtigt muligeden for at redde hele månedens omsætning på en enkelt aften, så han ryddede bryllupsbordet væk, og droppede lukketiden. I løbet af aftenen løb han tør for øl, men der blev hurtigt sendt bud til nabobyen efter friske forsyninger så festen kunne fortsætte.

Comments are closed.