MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Lingen – Airbase Twenthe

Efter morgenmad i cafeteriet på Scharnhorst Kaserne startede vi ud på dagens march kl. 05.00.

Det var samtidigt første dag hvor hollænderne overtog vejvisningen, sammen med vores egen marchleder.

Turen startede i tørvejr, men gårsdagens regn gjorde at luften var meget tung og fugtig, da ruten gik gennem skove, over marker, for til sidst at følge en af de mange kanaler i området.

I forbindelse med en af strækningerne over markerne, trådte Ole fra Hold 2 forkert, og måtte efterfølgende udgå.

Første rasten var i udkanten af et stort skydeområde, og lige inden rasten havde vi kontakt med en marchgænger som for vild i 1947. Han spurgte om vej til Nijmegen, og det kunne vi selvfølgelig hjælpe ham med, i det vi foreslog ham at slå følge med os.

På vej mod grænsen rundede holdet samtidigt 500 km milipælen, og det blev behørrigt fejret med champagne og jordbær dyppet i chokolade (spiritusforbudet midlertidigt ophævet).

Ved grænsen var der et større opbud af mennesker til at tage i mod os, herunder folk klædt i lokal klædedragter. En lokal restauratør trakterede med helstegt pattegris, og den almindelige festivitas i forbindelse med passagen, gjorde at rasten varede næsten en time.

Da vi gik videre mod Twenthe, var det med et æresdetachement fra flybasen i front. undervejs til basen blev der gjort stop for en rast på en golfbane.

Efter godt 56 km ankom vi til Twenthe, og her modtog holdet den obligatoriske briefing, inklusive programmet for hviledagen, herunder vask og besøg.

Aftensspisningen foregik i det lokale cafeteria, hvorefter stort set alle gik tidligt til ro.

Comments are closed.