MAKONI

Marchen København Nijmegen

Arnhem – Nijmegen

Starten fra Arnhem var kl. 07.00, således at vi kunne ankomme til Wall broen omkring middag.

Holdet blev i Lent mødt af lokal TV og gjorde kort holdt ved en af de hollandske deltageres familie, som bor der. De havde sørget for forfriskninger til os.

Derfra gik turen af en kort rute på kun 600 m frem til den næste officielle rast lige nord for Wall broen. Her gjorde holdet klar og samtidig blev medaljemønterne udleveret til alle marchdeltagere og hjælpere, som havde været med hele vejen fra København. Holdet blev samtidig mødt af delegationen, som havde forberedt vores tur over broen, gennem Nijmegen og ud til Heumensoord lejren.

Vi startede fra rasten i 3’er kolonne, og havde eskorte af militærpoliti og to danske ambulancer hele vejen til Heumensoord.

Vi blev mødt af mange af de danske gængere da vi passerede Wall broen, og ikke mindst da vi passerede støvleporten i Heumensoord.

Ved ankomsten til Heumensoord blev vi budt velkommen af den danske delagation ved Oberst Lyngtorp, som efter en kort tale lod holdet aftræde.

Efter den officielle del var delegatoionen vært ved en forfriskning, hvor holdet havde lejlighed til at puste ud, og få de første indtryk af dette års lejrliv.

I forbindelse med forfriskningen blev Le Chef hædret med den femte kokkehue.

Ankomsten blev efterfølgende fejret af hele holdet, men på forskellige måder. Nogle benyttede flittigt ølteltet, mens andre tog sig en “morfar” på stuen. Andre igen kombinerede de to dele.

Holdet er nu officielt indtrådt under den danske Nijmegendelegations kommando.

Comments are closed.