MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Afsendelse fra Kastellet og første marchdag

Efter morgenmad på Bording Friskole kl 0600, pakkede vi sammen, så vi kunne gå til Kastellet 0730.

Ankommet til Kastellet blev mindesmærket for de faldne fra internationel tjeneste vist frem, da vi skulle afholde en lille ceremoni på stedet lidt senere efter ønske fra den hollandske Air Commodore Poul Bomers, som ønskede at hædre de faldne ved at nedlægge en krans.

Efter lidt eksersits så det kunne se fornuftigt ud lagde Poul Bomers sammen med Chefen for Hjemmeværnet generalmajor Finn Winkler kransen ved monumentet.

Arbejdsgruppe fortsatte med en lille ceremoni ved at lægge en buket blomster ved Jens Mathias Pedersen, som tidligere har gennemført på Makoni-turen i 2002 og 2007 (og selve Nijmegenmarchen hele 25 gange), inden han desværre mistede livet ved et hjertestop, som han fik i forbindelse med en udsendelse til Afganistan i 2008.

Efter ceremonien talte Chefen for Hjemmeværnet til holdet, hvor han bl.a. takkede for den store indsats der var blevet ydet under træningsforløbet og ønskede holdet en god tur.

Derefter var der en lille reception i haven bag Bageriet, hvor der blev serveret forfriskninger, mens musikkorpset spillede til.

Efter holdbilleder var holdet klar til afmarch med musikkorpset og 2 politibetjente på hest til eskorte gennem den indre by ud mod første rasteplads ved Hærens Officersskole.

Der var masser af mennesker gennem byen, men den mest specielle var nok at Livgarden i forbindelse med passage af Amalienborg Slotsplads præcenterede gevær og aflagde honnør til os.

Efter rasten på Hærens Officersskole fortsatte holdet alene videre frem af ruten, opdelt i de marchdråber vi har arbejdet med.

Det blev en lang og meget varm dag. Vi ankom til Gadstrup Skole/Ramsøhallen kl. 1800 hvor vi skulle overnatte.

Kl. 1930 serverede køkken teamet mørbradgryde med ris, pastasalat og grøn salat.

Vi går tidligt til ro, da vi skal afmarchere i morgen tidlig kl. 0400.

Comments are closed.