MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Næstlængste dag overstået og Valdemar serverede pølser og kage

Vi stod tidligt op, der var morgenmad fra kl. 0300 så vi kunne være klar til afgang kl 0400 på turens næstlængste etape, som på planen var på 59,9 km.

Valdemar kompagniet var vært for vores 2. rast i Haraldsted, hvor vi ankom omkring kl. 0900. Kompagnichefen og en del af kompagniets medlemmer har tidligere deltaget på Makoni turen, og vores kok Le Chef og hans hjælpere er også fra Valdemar kompagniet.

De serverede ristede pølser med brød, og som dessert var der 2 meget store lagkager.

Disse lagkager er efterhånden blevet en tradition. Vi har alkoholforbud fra vi starter om morgenen, til vi er hjemme efter dagens marchrute, men efter disse kager er spædet kraftigt op med alkohol.

Vi har generelt fået meget opmærksomhed ude på ruten. Folk hilser på os når de kører forbi og en del spørger om hvad vi er i gang med.

Dagen startede ud med fint marchvejr, lettere overskyget. Senere på dagen tog solen rigtig fat, så det også blev en rigtig varm dag. På den sidste del ind mod Slagelse tog vinden lidt til, men det var kun en fordel, for det var med til at køle gængerne lidt af.

Vi ankom til VUC Slagelse et par minutter i kl 1600, og dagens distance endte på omkring 62,3 km. Forskellen på planen og den faktiske distance kommer primært af hvordan hjælperteamet finder passende rastepladser til os. De har nemlig frie hænder til at finde den mest hensigtsmæssige placering af rastepladserne ud fra det der er angiver på vores rutekort.

På en dag som i dag med så mange kilometer, er det tydeligt at den meget træning op til arrangementet bærer frugt. Uden denne træning, ville det ikke kunne lade sig gøre.

Vi havde fået logi i de to gymnastiksale. Det viste sig da vores hjælpere ankom til stedet at der kun var koldt vand i bruserne på stedet, men det blev klaret på en anden skole 200 m væk. Der var arrangeret pendul transport ved hjælperne foranstaltning. Meget fin service.

De 2 gymnastiksale ligner nu en blanding af en beduinlejr i opbrud og et lazaret, da der har været run på hos overplastergasten Villy og hans hjælper Charlotte.

Dagens menu bestod af dansk bøf med bløde løg og nye kartofler, og dertil 3 forskellige slags salat.

Hollænderne havde medbragt TV og satellitmodtager så der kunne ses fodboldfinale mellem Italien og Spanien.

I morgen starter vi fra Slagelse kl. 0600, så vi kan nå vores aftale i Korsør om sejllads til Kiel.

Comments are closed.