MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Den Længste Dag

Der var morgenmad kl. 0300 og der kunne tydeligt fornemmes en spændt stemning, idet dagens etape ville bringe mange ud i noget de aldrig har prøvet før.

Starten gik kl. 0400, og vejret var meget diset fra morgenstunden.

Efter at passeret havnen fulgte vi diget sydpå, og selv om det var diset, var vejret sådan at vi kunne gå på digekronen. Det var på grund af vejret i 2002 og 2007 ikke muligt.

Undervejs på diget kiggede de lokale får undrende på os, som om de ville sige: “Hvad går I dog der for? Gå dog hjem”.

En af vores sponsorer, OK Snacks, har forsynet os med flæskesvær, som er en fin måde at få et ekstra salttilskud på rastepladserne. To af vores marchledere nød disse i fuldedrag på 1. rast bag diget ved det gamle færgeleje.

2. rast blev holdt lige før færgelejet i Brake, hvor vi havde fået lov til at benytte et hjørne af campingpladsen. Med selve færgeoverfarten tog rasten sammenlagt 45 minutter, så dagens marchleder var ved at gå ud af sit gode skind.

Efter færgefarten brød solen igennem og begyndte bage fra starten, og det fortsatte helt frem til Oldenburg.

Når hjælperne er færdige på den ene rasteplads, og har pakket det hele sammen, fortsættes frem til næste rasteplads, hvor der stille op igen. Derefter er der tid til at hjælperne selv kan slappe lidt af.

På dagens 3. rast blev der serveret suppe for at supplere den madpakke der medbringes på turen.

Umiddelbart før afgang fra rasten blev det fejret at vi nu har passeret halvdelen af marchen.

Dagens dramatiske episode passerede kort efter rast 3, hvor en af hollændrne var ved at blive kvalt af en druesukker tablet. I samme øjeblik kom vores ambulance forbi på vej til næste rast, og drønede ind til siden for at yde hjælp, men en af de andre hollændere på holdet havde allerede benyttet Heimlich metoden, og tabletten kom ud. Det hele gik så stærkt at det kun var den bageste gruppe der opdagede hvad der foregik.

Der var en del trafik på vejene, og vi fik mange flere hilsener end på de andre dage. Også beboerne på vejene fulgte med stor interesse hvad der foregik.

Sidste rast blev holdt kort før centrum i Oldenburg i parken ved Flötenteich. Her var der fundet en skyggefuld plads til os af hjælperne, og der blev gjort klar til de sidste 9,5 km i mål.
Netop som vi startede ud fra rasten, åbnede himlens sluser og de næste 4 km foregik i skybruds lignende tilstande. Alle blev drivvåde. På vej gennem Oldenburg centrum benyttede vi

Vi blev modtaget i hovedvagten på kasernen med honnør. Vi er indkvarteret på Henning-von-Tresckow-Kaserne i gymnastiksalen.

Dagens distance blev på 68,5 km.

Ved briefingen efter marchen blev der opfordret til at man tog sig af sig selv og sine kammerater, for nu er alle godt brugte. De fleste af gængerne har nu fået flyttet en masse grænser: 8 marchdage i træk og 350 km sammenlagt.

Efter briefiengen blev der badet og “Medic” teamet kunne starte de indledende behandlinger inden aftensspisningen

Oberplastergasten, Papa Doc, og vores “Medic” team har virkelig haft gang i mange af de produkter som er sponseret af Sports Pharma. Hele holdet takker for dette sponsorat.

Aftensmaden blev serveret kl 1900, og bestod af pengasius filet på rodfrugter med pasta penne og bulgur.
Claudia, en af vores hollandske hjælpere på rasteplads teamet, som på grund af arbejde ikke kunne fortsætte som hjælper, havde hele dagen øvet sig på at holde en tale på dansk. Det var en rørende tale, og den fik et bragende bifald af både danske og hollandske deltager, selv om de sidste ikke forstod en brik af hvad der blev sagt.

Enkelte benyttede tilbudet at at besøge det lokale Mannshaftsheim, der var åbnet i anledningen af at vi var der.

Der var dog hurtigt ro i gymnastiksalen efter den lange dag hvor alle var godt brugte.

Comments are closed.