MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

En ny begyndelse

Starten gik fra Lingen kl. 0500 og holdet havde indtil første rast lejlighed til at gense den rute som også blev benyttet i 2002 og 2007.
På vej mod første rast passerede holdet gennem en skov, og det var specielt at se dem gå ind med svingende arme, men komme ud med over hovedet som krigsfanger, da der var meget høje brandenæller i skoven.

På første rast måtte Brinth en tur på briksen hos Doc, da han havde fået en skade, som der lige skulle kigges på. Det viste sig dog at være en mindre skade på forfoden, men efter kyndig behandling var han var hurtigt videre.

Ved anden rast befalede von Østrup antrædning og klar til afgang, men blev afbrudt af et passerende tog som hindrede en rettig afgang.

Umiddelbart før tredje rast belv holdet mødt af vores hjælpere som havde forberedt at holdet passerede 500 km, hvilket blev markeret med champagne og jordbær dyppet i chokolade.

Efter tredje rast gik ruten direkte op mod den hollandkse grænse ved Dennekamp, men stor var hollændernes skuffelse da vi drejede af ca. 15 meter før grænsen for at gå en rute som de næste 4 km gik langs grænsen.

Lige inden den ny grænse passage passerede holdet gennem en lille skov, og der var den første alvorlige forhindring for Brinth: Et større træ lå hen over vejen, men det blev hurtigt klaret ved at Brinth og hans kørestol blev løftet over.

Efter passage af den ny grænseovergang, blev holdet beordret op i den sædvanlige tre kolonner og holdet marcherede, med sang ind i byen Losser hvor der var officiel modtagelse. Hollandske medier, TV og radio fik her lejlighed til at snakke med/interviewe holdets deltagere, mens der var arrangeret reception med helstegt pattegris og en enkelt kold øl.

Efter receptionen fortsatte marchen mod den tidligere Airbase Twente, hvor holdet ankom kl. ca. 1550. Holdt blev modtaget med hollandske MAKONI kager, som var arrangeret af en af de hollandske deltagere som var med i Danmark på grænsemarchen.

Den sædvanlige indbriefing foregik i øsende regnvejr, herunder blev det blandt andet oplyst at dagens ruten endte på 52,0 km.

Til aften serverede Le Chef glaseret skinke med kogte grønsager og salat.

Som noget helt nyt skal holdet selv opstille en bemandet brandvagt om natten, og holdene var derfor inddelt med en dansker og en hollænder på hvert vagthold, som hver havde en to timers vagt. Det samme vil ske når vi ankommer til Arnhem.

Comments are closed.