MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Ankomst til Nijmegen

I dag kunne vi sove længe, for det var endnu en kort dag. Morgenmad blev serveret kl. 0545 og afgang var sat til kl. 0645, for at passe med de forskellige programpunkter for dagen.

Der blev sunget fødselsdagssang for Jens Østrup i dag, da han fylder år i dag.

Vejret fra morgenstunden var overskyget men ellers fint marchvejr.

Turen ind gennem Arnhem by er den delstrækning på ruten, hvor der er flest sving og retningsskift, og det lykkedes stort set uden problemer at kommen igennem.

Første rast var placeret ved et lille hestehold syd for Arnhem, hvor vi havde fået lov til at komme ind i bygningen. Som en overraskelse havde Jens fået hjælperne til at lægge øl ned mellem deres madpakker, for at fejre fødselsdagen. Spiritus forbudet blev derfor løftet mens vi var på rasten.

Næste rast var kl. 1100 i Lent lige nord for Nijmegen, på nordsiden af Wall floden, ved en lille restaurant, hvor de hollandske mariner havde arrangeret en lille reception for venner og bekendte. Der var mulighed for øl og kaffe, og dertil havde Le Chef’s folk sørget for et par store lagkager.
Rasten i Lent blev også benyttet til at udlevere medaljemønterne, som nu var ankommet ved hjælp af Rolf (en gænger på Nijmegenmarchen) og generalens chauffør. Mønterne blev udleveret ved en lille ceremoni på en lille plads overfor restauranten.

For at få resten af dagens program til at hænge sammen afgik vi fra Lent kl. 1150, for med svensk musikledsagelse at gå til Wedren, Nijmegenmarchens civile startsted i Nijmegen by, hvor Nijmegen marchens organisation KNBLO ønskede at modtage os til en reception.

Fra Wedren fortsatte holdet uden musikledsagelse, da vi ønskede at ankomme til Heumensoord og selv modtage den store hyldest fra de andre marchkammerater.

Holdet kom ind gennem støvleporten kl. 1335 efter en distance i dag på 33 kilometer.

På flagpladsen blev holdet modtaget af det danske Nijmegen Kontingents chef, oberst Mogens Bech, og holdet blev overdraget til Nijmegen Kontingentet for deltagelse i Nijmegen marchen.

Efter en velkomsttale var der arrangeret en reception i ølteltet for os, hvor der var mulighed for at møde de andre gængere.

Holdet er nu indtrådt under Nijmegen Kontingentet, og der kommer ikke flere nyheder her, men følg med på nijmegen.dk.

Comments are closed.