MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Verdens længste rekruttur – MAKONI – starter den 2. juli i København


PRESSEMEDDELELSE:

Af Majbritt Mikkelsen

Lørdag den 2. juli kl.9.00 påbegyndes en 650 kilometer lang militærmarch fra Danmark til Holland. Marchen hedder MAKONI og gennemføres for fjerde gang forud for Nijmegen marchen i Holland, der i 2016 kan fejre 100 års jubilæum. I alt 71 gængere fra Danmark, Norge, Sverige og Holland afmarcherer fra Kastellet i København, hvor blandt andre General Finn Winkler vil være til stede for at sende holdet af sted.

Den officielle arrangør af MAKONI er Hjemmeværnet, men selve planlægningen og koordineringen varetages af en frivillig arbejdsgruppe bestående af 4 mand, hvor marchchef Tommy Rasmussen er én af dem. Han glæder sig over markeringen af MAKONI ved afgangen fra København og siger: ”Starten på Kastellet er en festlig begivenhed, som markeres ved tilstedeværelse af generalen et stort antal pårørende, som kommer for at vinke farvel samt de sponsorer, der på forskellig vis har ydet bidrag til marchen. Erfaringen fra tidligere er, at denne dag altid er en bevægende oplevelse, idet vi har forberedt os længe og ventet på at komme af sted.”

De 71 gængere er en sammensat gruppe af folk fra Hjemmeværnet, Flyverhjemmeværnet samt det øvrige forsvar fra henholdsvis Danmark, Norge, Sverige og Holland. Fælles for alle er, at de forud for marchen har skullet gennemføre en omfattende træning på omkring 1.500 kilometer med en gennemsnitshastighed på omkring 6-6,5 km/t. De har desuden skullet gennemføre 3 ud af 4 kontrolmarcher henover foråret 2016.

MAKONI er delt op i 14 ruter på mellem 30 og 73 kilometer pr. dag. Hele vejen fra Danmark til Holland er der et stort maskineri med bestående af forplejning-, materiel- og sanitetstjeneste, som varetages af 25 frivillige hjælpere. Første distance er på 42 kilometer, som går gennem Københavns gader og ender i Gadstrup, hvor gængerne overnatter og de næste dage sætter kurs mod først Slagelse og herefter Korsør, hvorfra de bliver sejlet videre til Eckernförde.

Når MAKONI er overstået, venter 4 dages march i Nijmegen, hvor der forventes et deltagerantal i nærheden af 40.000 gængere fra mere end 50 lande. Tommy Rasmussen siger om den forestående tur: ”Vi taler samlet set om samme distance som Caminoen i Spanien, men på væsentligt kortere tid. Det er derfor klart, at vi vil opleve folk, der bliver pressede til det yderste. Men glæden, holdånden og følelsen af at flytte grænser har det som regel med at overskygge smerter, vabler og søvnmangel. Det forventer vi også sker denne gang. Så vi er mere end klar til det, der på papiret ligner verdens længste rekruttur!”

Fakta:

-MAKONI er en forkortelse af ‘MArch-COpenhagen-Nijmegen’
-Marchen bliver gennemført fra 2.-17. juli
-Makoni blev også gennemført i 2002, 2007 og 2012
-Ruten er på 650 km og går fra Danmark gennem Tyskland og slutter ved Heumensoordlejren i Nijmegen, Holland
-Efterfølgende vil holdet gennemføre Nijmegenmarchen som et samlet hold
-Nijmegen er en 4-dages march på i alt ca. 160 kilometer
-Foruden MAKONI holdet deltager ca. 500 danskere i Nijmegen marchen og udgør ’Dansk Nijmegen Kontingent’
-Arbejdsgruppen bag MAKONI består af: marchchef og major Tommy Rasmussen, marchleder kaptajn Jens Østrup fra Flyverhjemmeværnet, Kaptajn Peter Pedersen fra Flyverhjemmeværnet og Helge Larsen fra Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland
-Sponsorer: SportsPharma A/S, Norrskov A/S, Midt Factoring A/S, Jydsk Emblem Fabrik A/S og OK Snacks A/S

For yderligere information kontakt:
Tommy Rasmussen (marchleder), tlf. 42 26 16 76
Jens Østrup (arbejdsgruppen), tlf. 40 19 48 77

Følg med på: www.facebook.com/makoni2016/

Comments are closed.