MAKONI

Marchen København Nijmegen

Dag 2 – 61 kilometer – a walk in the park

Dagens rute var ikke for sarte sjæle. 61 kilometers march fra Gadstrup til Garderhusarregimentet på Antvorskov Kaserne i Slagelse var distancen, gængerne havde i udsigt, da de kl.04.00 satte i gang fra Gadstrup iført lygter og trafikveste.

De første to distancer på henholdsvis 13.3 og 13.7 km – med ét rast i mellem – førte til Hjemmeværnsgården Midt- og Vestsjælland i Langesø nord for Haraldsted Sø. Her ventede dagens første varme måltid i form af ribbenssandwich og varm, hollandsk suppe, som allerede har udviklet sig til at være et hit! Der er nu noget særligt over at spise frokost før kl.9.00 🙂 Der blev også brug for Doc Villy og Evas kompetencer i saniteten. Om vablerne bliver mindre af at blive behandlet i kanten af en bølgende kornmark er nok tvivlsomt, men pænt det var det.

Herfra gik turen de næste 12.1 km videre til rast nummer 3, som fandt sted på et fint, grønt hjørne med høj sol og blå himmel. Der var efterhånden en vis træthed at spore blandt gængerne som følge af mangel på søvn kombineret med en første dag med sen start på Kastellet. Men, så er man jo ligesom i gang!

“Vet visit”
De næste 12.3 km gik i store træk lige ud af landevejen til bagsiden af en gårdbutik, hvor det sidste og efterhånden noget tiltrængte rast fik lidt ekstra krydderi. Holdet fik nemlig uventet besøg af en vaskeægte Nijmegen veteran. Eric Reholt på 94 år havde lagt vejen forbi sammen med sin datter, som ved en tilfældighed havde set på Facebook, at holdet var i området netop nu.  Hun ringede prompte sin far op, hvorpå hans søndag tog en noget uventet drejning: ”Ja, jeg blev jo helt vild og blodig, da jeg hørte, at gængerne var så tæt på. Jeg kom i tøjet hurtigere, end jeg har præsteret længe, og kort tid efter sad vi bilen på vej ud for at møde dem. Det havde jeg ikke lige regnet med, da jeg stod op i morges,” kom det med et glimt i øjet fra ham. Eric har selv både gået Nijmegen, men også været lokal hjælper tilbage i 1976, hvor et hold også dengang gik hele vejen fra Danmark til Holland.

Da kolonnerne kom marcherende ind, blev der aflagt honnør for den aldrende veteran, som trods den korte varsel havde nået at få sine Nijmegen medaljer hæftet på jakken. ”Jeg har flere medaljer liggende, men netop de hér medaljer er ikke gemt særligt langt væk,” fortalte han med begejstring i stemmen.
Du kan læse hele indlægget med Eric på vores Facebook side her. Det var en bevæget veteran, der efter at have sludret med flere af gængerne, sluttede af med kommentaren: ”Sikke en oplevelse! Den kan jeg leve længe på!” Derpå vinkede han farvel til holdet og kunne tage hjem til Viby en uventet oplevelse rigere.

Dagen i dag blev også der, holdet passerede de første 100 km. Det blev fejret med åbning af geleddet og dertilhørende fadservering af tiltrængte flødeboller efter idé fra den hollandske del af hjælperteamet. Fantastisk!

Vi siger tak for en lang, hård, men også ekstrem positiv dag. Alle hjælper hinanden med at holde humøret højt på trods af (meget) ømme ben og en enkelt gænger fra Holland, som i dag valgte at afgå fra Makoni. På gensyn i morgen, hvor turen går til Tyskland!

Comments are closed.