MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Dag 4 – Helt i skoven

Efter gårsdagens halve hviledag (og hollandske lagkage) var der fornyet energi at spore blandt gængerne. Kl.04.00 stod de 4 hold stillet op i kolonnerne klar til afmarch. En enkelt norsk gænger dog med afskårne støvlesnuder som følge af en lilletå i protest, men på ingen måde et problem stort nok til at kvæle gå-på-modet hos vedkommende.

Dagens distance på 41.2 km gik fra Eckernförde til Nortorf nogenlunde stik syd med 3 indlagte pauser efter henholdsvis 13.9, 26.6 og 35.2 kilometers march. Første rast fandt sted på en bondegård, hvor møddingens indhold var så dampende og dugfrisk, som sådan én nu kan være en tidlig morgenstund. Anden rast blev holdt på en veltrimmet hjørnegrund med møller, blomsterkrukker og nysgerrige cyklister, der hilste høfligt på os med et ’mojn’. Endnu engang lykkedes det rasteholdet at pakke ud og pakke sammen i høj hastighed og i øvrigt efterlade matriklen uden nogen form for spor af 100 menneskers entré.

Efter en god dag i tørvejr blev den sidste distance på kun 6 km til gengæld tilbagelagt i regnvejr. Det var derfor nogle trætte (og våde) gængere, der marcherede i mål. Dagens logi var en spejderlejr midt i skoven smukt beliggende tæt ved søbredden, nærmere betegnet Waldheim Am Brahmsee. Den tidlige ankomst allerede 12.30 gav anledning til velfortjent afslapning og hygge udenfor spejderhytterne. Eftermiddagen gik med bad, holdfører- og hjælpermøder og ikke mindst tidlig aftensmad bestående af kogte pølser, varm kartoffelsalat, bulgursalat og grøn salat. Endnu engang en udsøgt fornøjelse! Aftenen blev brugt på hinandens gode selskab, afslapning under bøgetræerne og for nogles vedkommende en tur på massagebriksen.

I morgen lander vi i Itzehoe, hvor vi skal indkvarteres på et noget usædvanligt sted. To be continued!

Comments are closed.