MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Dag 6 – En tur på plejehjem

Alle startede som vanligt tidligt ud, om end ’tidligt’ var lidt tidligere for nogen end for andre denne torsdag morgen. At være natteravn giver jo som bekendt lidt bagslag. Nuvel, rutinerne har efterhånden indfundet sig på Makoni; køkkenholdet er oppe og i gang med at forberede morgenmaden kl.02.00, præcis 2 timer før gængerne marcherer af. På samme tid er logistikafdelingen også så småt i gang med at pakke grejet sammen i lastbilerne. Der er med andre ord ikke nogen, der ligger på den lade side, når et stort setup som Makoni skal fungere.

Gængerne indledte dagens march med 2 minutters stilhed for de to hollandske kollegaer og FN-soldater, som dagen forinden på tragisk vis mistede livet under en militærøvelse i Mali, Afrika.

Herfra gik det mod første rast i Krempe 14 km ude på ruten mod Lamstedt efterfulgt af en kort færgetur over Elben, hvor Jens Østrup endnu engang var live ’on air’ i den lokale DinRadio Silkeborg. En smule paradoksalt at man som gænger er i radioen netop de to gange, hvor man befinder sig på en færge fremfor at marchere. Det blev Jens og radioværten dog også enige om måtte kunne gøres bedre næste gang. Efter landgang var der 3 km til næste rast, som fandt sted udfor den lokale bagerbutik i byen Wischhafen. Her var der igen travlhed på briksen hos Doc Villy & Co.

Sidste rast denne torsdag blev traditionen tro holdt på Ländliches Senioren- und Pflegeheim Osten – Altendorf. Det er den rene badeferie for rasteholdet, når der varmes vand og stilles borde, stole og i øvrigt fine forhold til rådighed fra første sekund. Solen skinnede, folk holdt humøret højt, og nytilkomne hollandsk sponsorerede skumbananer fandt vej til de 69 gængeres maver hurtigere, end selv Doc Villy ville kunne nå at stave til Tensoplast.

Sidste strækning på 12.6 km var en kende hård. Varmt, langt og med efterhånden rigtig mange kilometer i benene, som hos flere desværre har meldt sig som skinnebensbetændelse. I Lamstedt blev vi modtaget af den borgmesteren og indkvarteret i den lokale sportshal under særdeles gode forhold. Vejret tillod aftensmad under åben himmel, før folk gik tidligt til ro.

I morgen fredag går turen på 42 km til Bremerhaven.

Comments are closed.