MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Makoni sitet er flyttet til en ny server

Sitet er flyttet til en ny server af forskellige årsager, bl.a. for at kunne supportere HTTPS kommunikation, altså så overførslen forgår over en krypteret forbindelse, hvilket i dag nærmest er standard.

Samtidig giver den nye server flere muligheder, da det nu er en fuld server jeg har adgang til, så jeg kan installere de pakker og programmer jeg måtte have lyst til. Ikke at der indtil nu har været nogen problemer med det gamle site, men i andre sammenhænge havde jeg brug for mulighederne.

Data er på nuværende tidspunkt kopieret over til den nye server, men indtil DNS oplysningerne (internettets telefonbog) er opdateret hele vejen rundt, er det stadig den gamle server der vises. Jeg forventer at den nye server er aktiv senest i morgen tidlig.

Når sitet er aktiveret på den nye server, vil der sikkert være detaljer der ikke fungerer som det plejer, men det vil jeg så gå i gang med at tilpasse efterfølgende. Det vil formegentligt handle om vores interne database opslag, men jeg forventer ikke nogen egentlige problemer i den forbindelse, da jeg allerede har overført et andet site, der benytter samme database adgang.

Opdatering d. 26. juli 2019:
Jeg har nu været alle de specielle database funktioner igennem, og lavet diverse tilpasninger, så det hele nu ser ud til at fungere som det skal.
Hvis der skulle være “smuttet” noget og du opdager det, så giv mig gerne besked snarest muligt.

Comments are closed.