MAKONI

Marchen København Nijmegen

Vi er godt i gang med forberedelserne til MAKONI 2024

Ikke nok med at deltagerne skal ud på en vandretur, på intet mindre end 650 km fra København til Nijmegen i Holland. For så at tage endnu en vandretur i Holland med Nijmegen marchen. Så de samlet når op mod 810 km.

Men for at deltagerne skal kunne holde fokus på at sætte den ene fod foran den anden og gentage det i nærmest en uendelighed, så er det nødvendigt at der er et stort støtteapparat klar til at gøre det alt udenom marchen for dem.

Søndag var det første gang at styregruppen også havde den store gruppe hjælpere med, det havde de, fordi vi nu er forbi fasen hvor vi planlægger i hovedtræk, til nu at begynde at gå i detaljer. Derfor var der indkaldt til hjælperdag i Brabrand.

Det var en stor gruppe frivillige soldater der mødte op og der var højt humør, flere mødtes atter igen efter at havde været med sidste gang, andre var med for første gang og alt var nyt for dem.

Men de rutineret og de nye fandt hurtigt hinanden i deres respektive grupper, som var delt op i sanitet, rasteplads, forplejning og tung transport.

Og ude i arbejdsgrupperne summede det af tanker, ideer og erfaringer fra tidligere gange, alt sammen med det samme formål, at løse opgaven for at deltagerne ved egen kraft kan flytte sig fra København til Holland.

Det er en stor udfordring, som de mange gænger har foran sig og det er en ligeså stor opgave, som støtteapparatet har påtaget sig. Men vi har samme mål foran os ude i horisonten, vi skal sammen til Holland.

Vil du også være med i støtteapparatet eller som gænger, så er der stadigvæk plads og tid, selvom du skal være hurtig. For sidste frist for tilmelding er den 1. februar.

Du kan tilmelde dig som gænger eller hjælper via hjemmesiden www.makoni.dk i frem til 1. februar 2024.

Læs mere på hjemmesiden www.makoni.dk og på Facebook www.facebook.com/makoni2024

Skanderborg Sø Rundt aflyst

Hermed besked fra arrangørerne:
Skanderborg Sø rundt er aflyst og den bliver ikke gennemført i år.

Vi forlænger fristen for tilmelding til MAKONI 2024

Arbejdsgruppen har besluttet at forlænge frist for tilmelding til 1. februar, så har du ikke nået det endnu, så er der lidt længere tid til at få det på plads.
MAKONI gennemføres i perioden 29. juni til 19. juli 2024.

Har du lyst til at prøve kræfter med en udfordring ud over det sædvanlige, så har du i 2024 mulighed for at gå fra København til Nijmegen i Holland.

En tur på ca. 650 km. efterfulgt af deltagelse i Nijmegen marchen, så du sammenlagt kommer til at gå ca. 810 km. fordelt over 3 uger.

MAKONI blev første gang gennemført i 2002 og igen i 2007, 2012 og senest i 2016. Der deltager marchgængere fra Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Finland og undervejs bliver du indkvarteret i faste installationer og får fuld forplejning samt sanitetsstøtte.

Til at understøtte marchen, er det brug for hjælpere med kompetencer indenfor bl.a. forplejning, sanitetstjeneste og transporttjeneste. Lyder det som noget for dig, kan du tilmelde dig som enten gænger eller hjælper, og blive del af en enestående oplevelse på tværs af nationer.

Du kan tilmelde dig som gænger eller hjælper via hjemmesiden www.makoni.dk i frem til 1. februar 2024.

Læs mere her på hjemmesiden www.makoni.dk og på Facebook MAKONI 2024

Skanderborg Sø Rundt udsat

Godt nytår til jer alle.

Hermed besked fra arrangørerne:
Henset til snevejr og dårligt føre er træningsmarchen Skanderborg Sø rundt udsat til søndag d. 21/1.
Nærmere information følger.

“Modelfoto”. Ikke nødvendigvis fra Skanderborg

Start MAKONI-året med at gå Skanderborg Sø Rundt

Når: Søndag den 7. JAN 2024 kl. 9.00.

Hvad: I mere end 40 år, har vi den første søndag i det nye år traditionen tro gået Skanderborg Sø Rundt – en skøn tur på ca. 22 km. Denne tradition skal naturligvis også holdes i hævd i 2024. Arbejdsgruppe MAKONI (AG MAKONI) håber at rigtig mange af jer kan få det indpasset i jeres kalendere. Her er super mulighed for at få hilst på nogle af de forsvarskolleger som skal med på den lange tur til sommer.

Hvor: ”Den Gamle Politistation i Skanderborg” Adelgade 38 8660 Skanderborg.

Hvorledes: Vi deltager i MTS – evt. med lille rygsæk til vand mm. Skanderborg Fodslaw etablerer rasteplads midtvejs, hvor der kan købes forplejning mm. til rimelige priser.

Aktiviteten oprettes på hjv.dk. Kørselsomkostninger til kørsel i privat køretøj dækkes ikke via MAKONI-ordrernr. MIL køretøj kan bookes til denne aktivitet under forudsætning af samkørsel i videst muligt omfang.

AG MAKONI håber at se så mange af jer som muligt.

De allerbedste jule- og nytårshilsener
KN Jens Østrup
Marchleder MAKONI

Tilmelding åben for MAKONI 2024 / Registration open for MAKONI 2024

Dansk version Så er vi endelig blevet klar med tilmelding til næste års store march. Åben indtil 15. januar 2024. Findes i menuen under MAKONI / MAKONI 2024 / Tilmelding OPDATERING pr. 18. januar 2024: Tilmeldingsfristen er forlænget til 1. februar 2024.

Vi kan modtage tilmeldinger for både gængere og hjælpere fra Danmark, Holland, Norge, […]

Læs hele artiklen Tilmelding åben for MAKONI 2024 / Registration open for MAKONI 2024

MAKONI 2024 er en realitet! / MAKONI 2024 is a reality!

For English version click here

Dansk version Det betyder at vi udover en masse gængere også har brug for en dygtig stab, som logistisk kan understøtte vores march til Nijmegen.

Så besidder du kompetencer inden for forplejning, sanitetstjeneste, transport- og rastepladstjeneste – og kan du sætte gængernes behov i centrum, samtidig med at du er […]

Læs hele artiklen MAKONI 2024 er en realitet! / MAKONI 2024 is a reality!

Makoni sitet er flyttet til en ny server

Sitet er flyttet til en ny server af forskellige årsager, bl.a. for at kunne supportere HTTPS kommunikation, altså så overførslen forgår over en krypteret forbindelse, hvilket i dag nærmest er standard.

Samtidig giver den nye server flere muligheder, da det nu er en fuld server jeg har adgang til, så jeg kan installere de […]

Læs hele artiklen Makoni sitet er flyttet til en ny server

Makoni 2016 – et tilbageblik fra bagsmækken

Der er oplevelser. Og så er der oplevelser. De første hører til blandt den flygtige slags, som fortager sig, så snart det første støv har lagt sig og den sidste vask er hængt til tørre. De sidste, derimod, har det med at bore sig helt derind, hvor hjertet hænger fast og sjælen har til huse. […]

Læs hele artiklen Makoni 2016 – et tilbageblik fra bagsmækken

Dag 16 – You did it!

Det blev på mindepladsen på Oranje Kazerne i Arnhem, at det første af flere punktummer for Makoni 2016 blev sat. Søndag formiddag kl.9.30 kunne Oberst Mogens Bech overrække mønten – symbolet på præstationen – til såvel gængere som supportere. Der blev udvekslet stolte blikke og fældet en enkelt tåre hos flere, selvom marchen i sin […]

Læs hele artiklen Dag 16 – You did it!