MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Kastellet – Flyvestation Skalstrup

Vi stod tidligt op, for at være klar til den store dag. Morgenmad blev serveret fra kl. 06.00, og efter en lille eksersits prøve med det samlede hold, begyndte vi transporten til Kastellet.

Vi var samlet på Kastellet kl. 08.45 og efter et holdbillede var vi klar til den første af talerne: Generalmajor J.S. Norgaard (chefen for Hjemmeværnet). Talen omhandlede det som efterhånden kendetegner holdet, nemlig engagement, holdninger og viljestyrke. Derudover roste han holdet for træningsindsatsen, samt hjælperne for deres store støtte i forbindelse med træningssamlingerne. Afslutningsvis udtrykte han stor stolthed ved holdets indsats og ønskede os god tur og på gensyn i Nijmegen.

Næste punkt på programmet var et let traktement, hvor forsvarsminister Søren Gade og Chefen for Hjemmeværnet havde lejlighed til at møde holddeltagerne, og herunder snakke med dem om deres forventninger til turen.

Sidste punkt på programmet var forsvarsminister Søren Gade, der talte om marchers store betydning gennem historien, og herunder nævnte han Hannibal og Alexander, som med deres hære kom vidt omkring til fods. Ministeren omtalte også det værdifulde samarbejde mellem forskellige nationer og forskellige værn. Derudover roste ministeren hjemmeværnets engagement i for anden gang at stå for en march fra København til Nijmegen. Ministeren sluttede sin tale med at udtrykke stolthed over holdets kommende indsats, og sendte derefter holdet afsted fra Kastellet.

På turen igennem den indre by var vi ledsaget af beredent politi og tambourkorpset fra Totalforsvarsregion København. Turen førte os fra Katellet over Amalienborg, forbi Nyhavn, over Kongens Nytorv, op gennem strøget, henover Rådhus pladsen, med retning direkte mod Frederiksberg, og derfra direkte ned mod Hærens Officersskole.

Efter afsked med eskorten og en kort rast, gik turen af en meget trafikeret Roskildevej ud mod Høje Tåstrup hvor anden rast blev holdt.

Mellem anden og tredie rast, som blev holdt på Tune Landbrugsskole, mødte holdet en af dagens eneste men ogå alvorligste regnbyge.

Herfra gik turen af mindre veje til Hærhjemmeværnsdistrikt Køge Bugt, som bor på flyvestation Skalstrup.

Som en sidebemærkning kan det nævnes at Le Chef 1) til aftensmad havde besluttet at servere dampet laks på rodfrugtbund, hertil frisk salat og pasta. Til desert var der fru Pappa Doc’s 2) hjemmelavede iskager.

1) Le Chef er vores kok Henning Nyvang 2) Pappa Doc er vores sanitestbefalingsmand Villy Olesen

Klokken er nu 21.32 og 97% af holdet sover allerede, og derfor supplerer vi med billeder senere, da vi også skal sove – Godnat.

Comments are closed.