MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Flyvestation Skalstrup – Slagelse

Dagen i dag er den længste etape på hele turen til Nijmegen, nemlig 63,3 km. Derfor startede dagen meget tidligt, da vi skulle afmarchere kl. 03.00 (morgenmaden var klar kl. 02.00).

Turen gik i morgenmørket gennem det midtsjællandske landskeb af de mindre veje, ned mod Haralsted.

Anden rast blev holdt ved Valdemar kompagniet i Rinsted, da der er flere gængere og hjælpere på holdet fra dette kompagni, inklusive kompagnichefen selv. Der var samtidig besøg af chefen for Totalforsvarsregion Sjælland, og driktschefen for Hærhjemmeværnsdristrik Vestsjælland, og en del af de pårørende til gængerne var også til sted.

Rasten var lidt længere end det normale, da denne rasteplads var i særklasse. Der var stillet en grill op, så der var ristede pølser til alle, og der var også dessert bestående af en speciel lagkage, som holdet ikke var ubekendt med, idet de marchgængere der var med i 2002 kunne genkande indholdet.

På den sidste del af dagens rute fik vi besøg af TV2 Øst, som lavede et ultrakort interview, og lavede nogle optagelser.

Vi ankom til Østre skole i Slagelse ud på eftermiddagen, mens man her ver ved at afslutte Slagelsemarchen. Vi skulle overtage skolen efter marchen, så efter lidt koordinering kunne vi rykke ind på skolen

Le Chef havde sørget for at aftensmenuen bestod af grillet oksefilet, kartoffelsalat, frisk salat, og pasta. I anledning af en fødselsdag var det kage til dessert.

Alle var meget trætte efter den lange marchdag (enkelte faldt endda i søvn under aftenspisningen), og der blev meget hurtigt ro i gymnastiksalen, hvor vi var indkvarteret.

Comments are closed.