MAKONI

Marchen København Nijmegen

Sejlads og “hjemme” igen i Lamstedt

Vi spiste morgenmad fra kl. 0400, og undervejs dryppede det en anelse, men det blev ikke til mere end det.

Vi fik igen besøg af oberst Mogens Bech, så han kunne se hvordan en typisk morgen så ud for os.

Vi startede ud på marchen kl. 0500 og vejret var fint marchvej: overskyget og let vind.

Efter at marchdeltagerne er sendt af sted, går hjælperteamet igang med at pakke alt vores udstyr sammen. Gængerne har selv sat deres bagage ud i de dertil medbrakte bagagebure. Når alt er pakket sammen skal det hele pakkes på bilerne, så vi kan få afleveret stedet i god ro og orden. Det er imponerende at se hvordan bilerne pakkes med præsition, da der ellers ikke er plads til det hele. Lastbilen var pakket færdig kl. 0600, og rasteplads teamet kunne kører ud mod gængerne på ruten.

Ruten er nu tilbage til den kendte fra 2007.

Den første egentlige rast holdes om bord på færgen, hvor vi skulle krydse Elben ved Glücksborg, da overfarten her varer 25 minutter. Desværre ligger denne rast ude på 17 km, så derfor var der arrangeret en mindre kort rast undervejs, hvor de sidste rester af Tage Lundin’s medbragte wienerbrød fra i går blev spist.

Den anden rasteplads var et gammelkendt sted, nemlig et plejehjem, hvor vi var både i 2002 og 2007, og vi var straks velkomnme igen. De forsynede os med masser af friskbrygget kaffe.

Under opholdet fik Sven en SMS om at han vist nok havde glemt noget: Han havde glemt at ringe til sin kone om morgenen på deres 26. bryllupsdag, så han måtte straks råde bod på den forglemmelse. Det medførte dog at han måtte give kvaje bajere da vi kom i mål.

En anden lille sjov detalje fra dagens march er, at en af gængerne blev ringet op af det hjemlige politi, for at høre om han var OK. Historien er, at naboerne havde hørt hans TV døgnet rundt i flere dage nu, men ikke set noget til ham, så de frygtede at der kunne være sket ham noget. Han kunne dog berolige politiet med at det gik fint, rent bogstaveligt.

På turen videre fra plejehjemmet var der igen indlagt en vandrast, da solen og dermed temperaturen var kommet godt op.

Holdet ankom til Lamstedt kl. 1335, efter ca. 45 kilometer marchtur. Overnatningen sker i Sporthalle Lamstedt, og det er nu tredje gang at vi er i Lamstedt. Badelandet som er nabo til sportshallen var åbent, men de værste fra 2007 valgte ikke at besøge det denne gang.

I Lamstedt har vores kontaktperson været den samme alle gangene, og han møder personligt op for at tilsikre at alt er som det skal være.

Aftenmaden, som bestod af kalkunbryst, kartoffelgratin og frisk salat blev indtaget udenfor, da vejret endnu engang indbød til at sidde udendørs.

Comments are closed.