MAKONI

Marchen København Nijmegen

System

Dag 3 – Til søs

20 kilometer er dét, man i Makoni sammenhæng kalder en halv hviledag. Men efter et par hårde døgn med lange distancer og korte nætter, var det også tiltrængt. Holdet afmarcherede fra Antvorskov Kaserne kl.03.00 med kurs mod Marinestation Korsør og herfra videre til søs mod Eckernförde, Tyskland. Et opkald til Trafikinformationen resulterede i glade bilister, der vinkede til gængerne ude på ruten. Selv en fotograf fra den lokale avis var stået tidligt op for at få et par gode skud i kassen.

Kl.07.00 marcherede gængerne således ind på flådestationen i Korsør, hvor dagens anden rast fandt sted på molen i dejligt vejr med et solidt indtag af mad og drikke for at forebygge eventuel søsyge. 8 timers sejlads nedover Østersøen fordelt på 5 af Marinehjemmeværnets fartøjer var hvad, gængerne havde i sigte og med dét en oplagt mulighed for et tiltrængt hvil.

Og sikke en gæstfrihed, vil blev mødt med. Nogle af besætningen havde ryddet køjerne, og herfra gav resten sig selv. Selv Jens Østrup kom på langs, dog først efter at have deltaget i et live interview til den lokale ’Din Radio Silkeborg’ – optaget på skibets toilet grundet de særlige gunstige signal- og lydforhold netop dér.

Ved ankomsten til Eckernförde kl.16.00 var der fint besøg. Chef for hjemmeværnet, general Finn Winkler, som havde sendt Makoni holdet af sted fra Kastellet to dage tidligere, stod klar på molen til at tage imod os på tysk jord. Herfra var der kun ca. 500 meters march til marinestationen, hvor bespisning og overnatning skulle finde sted. Lækker mad fra Le Chef og det stabile madhold samt uimodståelig hollandsk lagkage i anledning af Claudias (fra det hollandske supportteam) fødselsdag – hvad mere kan man ønske sig?

Fra arbejdsgruppens side skal der lyde en stor tak til Marinehjemmeværnet for at fragte os sikkert fra Danmark til Tyskland og ikke mindst tak for den enorme gæstfrihed om bord.

Comments are closed.